tisdag 3 augusti 2010

Tidernas mest överskattade filmer

Ja, nu är det äntligen dags. Som jag hållit på detta men nu kan jag inte hålla mig längre. Det är äntligen dags för sågen att åka fram för att granska några av de mest orättvist hyllade och publikkära filmerna genom alla tider.

Filmer som lyckas på nått sätt passera kritik och kvalitets barriärer och nästlat sig in bland Oscarsgalor och publikhjärtan. Fasad mästerverk, kamouflerade b-filmer i a-förpackning. Det är dessa filmer som för fram hatkärleken i eran älskade bloggare. Dags att börja hata med passion!

först ut är:

5e plats:

The Boondock Saints (eller dömjönsarnas favoritfilm)
prod år 1999, imdb snitt: 7.8




Oh yea! Smoking after just killed somebody! Soo coool!

Denna spya till film kom i de sista efterdyningarna av den populärkulturella våg som 90 talets favorit cooling Quentin Tarantino skapade. På 90 talet ville alla göra film som Mr T. Coola kriminella karaktärer som säger coola nonsens grejer och spontan dödar folk till höger och vänster till ett coolt soundtrack. Guy Ritchie lyckades riktigt bra året innan med Lock Stock and Two Smoking Barrels (1998)som åtminstone hade en personlig finess.

Men så slog den här överskattade kalkonen ner från ingenstans. Boondock Saint slog en puls med så många jönsar, idioter och okunnigt folk som tog denna sanslöst osannolika historia till sitt hjärta.

Ploten: Två Irländska tvilling bröder tror att de är sända från gud att rensa bland kriminellt avskum för att de släpps fri från ett tidigare fall där de mördat en maffiaboss. Willem Defoe spelar ett hårdhomo till FBI agent som är dom hack i häl. Där i mellan då? en massa coola ordväxlingar, porraktören Ron Jeremy drar ett rasistiskt skämt i en sleazy cameoroll(ja ni läste rätt), en katt skjuts mot en väg av misstag (coolt va? precis som när Travolta skjuter "Marvin in the face" höhöhö) och Dafoe går loss i ett groteskt överspel när han skjuter kulor till höger och vänster.

Domen: Det här är filmen för folk som har ett IQ lägre en sin skostorlek bara älskar. Så många nötter som kommit fram till mig och sagt "jasså så du älskar film? då måste du se The Boondock Saints! det är den bästa filmen som gjorts!". Har du en låg utbildning och kommer från en enklare arbetareklass så är det stor chans att detta är din favorulle. Om jag kunde fått en femma för varje gång jag hört detta skulle jag ha råd att helgonförklara mig själv! Och jag är ändå en arbetarklasskille myself. The GRUSELLINI SAINTS! Niklas helgonförklarar sig själv och går sedan runt och skjuter dumjönsar , det skulle bli en rulle det!

(Glömde jag nämna, det finns en uppföljare till den här skiten också)



TO BE CONTINUED...

11 kommentarer:

  1. den är ju för fan asgrym. älskar varenda sekund av den.

    SvaraRadera
  2. Hahahaha! roligt skämt anonym vem du än är! ;)

    SvaraRadera
  3. Överskattad utan tvekan. Det är märkligt vilken hype sånt här kan få utan egentligen att vara mer än en halvunken pastisch till film. Grab and crap film helt enkelt.
    Mest frätande skrivet hitills!!!
    jj

    SvaraRadera
  4. bästa filmen ever!

    SvaraRadera
  5. Haha har en känsla av att jag kommer vilja följa de här filmerna lite närmare...

    SvaraRadera
  6. Hehe, Bondock saints må vara dålig, men den känns som ett klassiskt mästervärk i relation med Boondock saints 2! Där har vi en shitfest utan dess like.

    SvaraRadera
  7. Hey! Julie Benz är med i tvåan... =O

    SvaraRadera
  8. Ok ok, hon är en foxy bitch. Det räddar inte filmen från att falla rakt ner i avgrunden.

    SvaraRadera
  9. Haha har inte ens sett tvåan men har funderat på det eftersom Julie är med.

    SvaraRadera
  10. du är fan dum i huvudet! klart som fan att den filmen är grym, du vet ju inget ju!

    SvaraRadera
  11. Sven-Erik Axelsson30 september 2010 kl. 16:03

    haha... underbart dålig rulle... mycket av ditt huvud hamnar på spiken på den recensionen =) den enda gången filmen är sebar är kl. 04 mellan lördag och söndag efter en röjar helg och du behöver något som får dig att somna.

    SvaraRadera