onsdag 27 januari 2010

Bruno å du mästare av skit!


Det finns en italiensk b-filmkung som aldrig slutade göra härlig italiensk ost. Folk pratar om Owe Boll som någon slags oslagbar mästare när det kommer till usel film. De har aldrig sätt en film som Robowar och de har definitivt aldrig hört namnet Bruno Mattei.


Det har jag, och dubbelt upp dessutom när jag igår kväll såg den makalösa ripoffen på Rovdjuret i Brunos Robowar från 1988. En "men on a mission" kalkon innehållande en robot som låter som en digitaliserad Scatman och som skjuter laserstrålar feta som falukorvar. Esemblen soldater innefattar hårda skådisar som Romano Puppo (sug på det namnet)! Action, djungel och vietnamnflashbacks! ja det är en film som har det mesta för en älskare av b-film...


Mr.Mattei var ökänd för att snå rakt av från kända filmer. Han hann till och med göra en Terminator 2 året innan James Cameron. Den utspelar sig i ett radioaktivt Venedig och är för det mesta inspelad i en gammal plåtfabrik dränkt i röda spotslights. Andra kända verk är Jaws V, Rats och Zombie 3.


Bruno Mattei dog 2007 men hans skit lever vidare likt så kallade flytare som vägrar spolas ner hur många gånger du än spolar! HAIL TO THE KING OF SHIT!


1 kommentar:

  1. Bruna Mattei är verkligen helt fantastisk, det är få regissörer som man alltid kan lita på vad gäller att hålla en jämn kvalitetsnivå genom hela sin karriär. Hans filmer är ett epicentrum av inkompetens inom manus, regi, skådespeleri, musik, foto, sceneri, redigering och ljussättning. Matteis karriär är verkligen en jämnbrun bajsrand i ett par gubbkalsonger.

    SvaraRadera